Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

AVLYST-MEDLEMSMØTE: PLAN– OG UTVIKLINGSSJEF OG NÆRINGSSJEF I SØR-VARANGER KOMMUNE

mars 24 kl. 10:00 - 11:30

 

MØTE ER AVLYST 

Som følge av situasjonen med coronaviruset er som kjent alle møter utsatt inntil videre. Dette gjelder også det berammede medlemsmøtet 24. mars om stillingene som plan- og utviklingssjef og næringssjef i Sør-Varanger kommune.

Stillingen som plan- og utviklingssjef er allerede lyst ledig, med søknadsfrist rett over påske, den 17. april. Dette betyr at vi gjennom et utsatt medlemsmøte neppe vil komme i posisjon til å presentere medlemsbedriftenes syn på hvordan de ønsker at stillingen fungerer.

Dette er beklagelig, både som følge av de mange henvendelser vi har fått fra medlemsbedrifter om dette, og på bakgrunn av de mange og gode tilbakemeldinger som kom fram gjennom spørreundersøkelsen blant næringslivet sist høst om hvordan den kommunale næringsutviklingen (stillingen som næringssjef) burde utøves i praksis.

Vi vil derfor oppfordre bedriftene om i stedet å sende oss epost med synspunkt og korte kommentarer til hva dere forventer av stillingen som plan- og utviklingssjef!

På bakgrunn av innspillene fra dere vil vi lage en sammenfatning som oversendes kommunen og de politiske partiene på vegne av KNHs medlemmer.   


 

Plan- og utviklingssjef/assisterende rådmann i Sør-Varanger kommune slutter i løpet av 2020. Samtidig er næringssjefen foreløpig midlertidig, og med dette ikke fast bemannet.

 

Sør-Varanger kommune står med dette foran to viktige ansettelsesprosesser som sterkt vil prege kommunens arbeid innenfor sektorer som er helt sentrale for næringslivet i kommunen og i forhold til den økonomiske utviklingen i årene som kommer.

 

Med dette bakteppet, samt med bakgrunn i KNHs spørreundersøkelse knyttet til innholdet i næringssjefstillingen, utført på oppdrag fra kommunen i fjor høst, har flere medlemsbedrifter tatt til orde for at KNH og næringslivet må komme aktivt på banen i forhold til kommuneadministrasjonen og –politikerne for å bidra til å definere kriterier og innhold knyttet til ansettelse av ny plan- og utviklingssjef og ny næringssjef i Sør-Varanger.

 

Aktuelle problemstillinger er bl.a. hvor disse to stillingene bør plasseres innenfor den kommunale strukturen for å kunne fungere optimalt, rekruttering til stillingene og hvilke forventninger næringslivet har i forhold til innholdet i stillingene.

 

Dette er en viktig diskusjon, som vi med dette ønsker å ta sammen med næringshagens medlemsbedrifter, slik at vi med forankring blant disse kan bringen tematikken og våre synspunkt inn mot kommunen og de politiske partiene som utgjør kommunestyre og formannskap.

 

Vi inviterer med dette til medlemsmøte i Kirkenes Næringshage AS for å diskutere vårt syn på struktur og innhold knyttet til stillingene som plan- og utviklingssjef og næringssjef.

Detaljer

Dato:
mars 24
Tid
10:00 - 11:30

Arrangør

Kirkenes Næringshage

Sted

Kirkenes Næringshage 4. etg
Kielland Torkildsens gate 1
KIRKENES, 9900
+ Google Map
Telefon:
78977940