Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Arbeidsmøte Miljøfyrtårn

13. november 2019 kl. 13:00 - 14:30

Kunder, ansatte og myndigheter forventer i stadig større grad at bedrifter tar bærekraftansvar. I følge Sustainable Brand Index sier 6 av 10 at bærekraft påvirker hva du kjøper, mens en måling fra Respons Analyse sier at 75 % foretrekker å kjøpe varer og tjenester fra miljøsertifiserte virksomheter.

En måte å gripe ansvaret på er å bli Miljøfyrtårnsertifisert. Sør-Varanger har i dag 10 Miljøfyrtårnsertifiserte virksomheter, hvor av 8 er privat og 2 er offentlig. Blant disse finner du Norsk Test, Norconsult Kirkenes, Thon Hotel Kirkenes, og NIBIO Svanhovd. I tillegg har flere startet på veien mot å bli Miljøfyrtårn.Det altså forskjellige typer virksomheter som tar grep.

Den 13 november kl 13:00-14:30 holder Visit Kirkenes og Kirkenes Næringshage åpent arbeidsmøte for alle bedrifter som er i gang, eller vurderer å bli miljøfyrtårnsertifisert. Miljøfyrtårnkonsulent Magne Beddari fra VINN vil delta og bistå med informasjon og praktiske tips for nye og gamle miljøfyrtårnbedrifter. Møtet er åpent for alle medlemsbedrifter i KNH og Visit Kirkenes.

Påmelding kan sendes til Dag Norum dag@knh.no.

Dersom noen trenger ytterligere oppfølging kan det gjøres individuelle avtaler med Magne den 14 november. For booking av individuell oppfølging send e-post til magne@vinn.no.

Ta med egen PC på møtet.

 

Hva er Miljøfyrtårn?

Miljøfyrtårn er et anerkjent og effektivt verktøy for sertifisering og miljøledelse, som hjelper virksomheter å skape konkurransefortrinn av bærekraft.

Gjennom et digitalt system får man konkrete verktøy for å jobbe målrettet med å forbedre sine miljøprestasjoner innen områdene arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport.

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar.

Miljøfyrtårn-sertifisering er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp, og godkjent som miljødokumentasjon i anbudskonkurranser. Miljøfyrtårn er også den første nasjonale ordningen i Europa som er blitt anerkjent av EU.

Kriteriene for å bli sertifisert er forskjellige fra bransje til bransje. Miljøfyrtårn har tilpassede kriterier for over 80 ulike bransjer.

Sertifiseringsprosessen står du ikke alene om. Første del av prosessen er å bli fulgt opp av en godkjent miljøfyrtårnkonsulent. Dag Norum i Kirkenes Næringshage/ Visit Kirkenes og Magne Beddari hos VINN er godkjente miljøfyrtårnkonsulenter. Magne har jobbet med Miljøfyrtårn i 11 år, og Dag ble godkjent konsulent i oktober 2019.

For mer informasjon om miljøfyrtårnsertifisering ta kontakt med Magne eller Dag, eller sjekk ut Miljøfyrtårents nettside.

 

 

Detaljer

Dato:
13. november 2019
Tid
13:00 - 14:30

Arrangører

Kirkenes Næringshage
Visit Kirkenes SA

Sted

Kirkenes Næringshage 4. etg
Kielland Torkildsens gate 1
KIRKENES, 9900
+ Google Map