Gå for det!

GRÜNDERHISTORIER

Gründerhistorier fra Sør-Varanger

Produksjon-på-bestilling

Bedrift:

GoForIt AS

Stiftet:

2018

Gründere:

Tonje Helene Millehaugen

Om

Tonje Helene Millehaugen etablerte GoForIt AS etter en lang overveining om hun skulle starte for seg selv eller ikke. GoForIt kjøpte opp Skoringen i Handelsparken i 2018.

- GoForIt (Skoringen) tilbyr alt innen sko og sko-rekvisita. F.eks. såler, impregnering og vi bestiller sko om noen har spesifikke ønsker. Innimellom får vi også rollen som små psykologer for de som ønsker å slå av en alvorlig prat, forteller Tonje med en lurt smil.

- Høsten 2017 fikk jeg det første tilbudet om å kjøpe ut Skoringen, forteller Tonje. Jeg takket nei fordi jeg ikke følte meg klar. Sommeren 2018 fikk jeg et nytt tilbud. Da var det enten eller, og jeg tenkte «ja, hvorfor ikke?». Det er noe eget å drive for seg selv; å kunne ta de siste avgjørelsene og bestemme retning for bedriften. GoForIt AS ble etablert november 2018 og vi overtok Skoringen.

Hva er fordelene med å starte opp i Sør-Varanger?

- Støtten fra de rundt meg er et pluss. Det er mange som backer en – venner, familie og andre i næringslivet. Sør-Varanger er et lite samfunn, men samtidig er det stort nok. Du har mulighet til å tilpasse innhold og utforske nye muligheter og retninger. Samtidig er det verdt å merke seg at det å bo i Finnmark gir deg mye støtte. For meg er Finnmark og Sør-Varanger hjemme. Å være en lokal som starter opp ny bedrift i Sør-Varanger er bare et pluss.

Ønsker du å starte egen bedrift? Da kan du ta kontakt med oda@knh.no, eller lese om Kirkenes Næringshage sine tilbud på våre nettsider www.knh.no.