Lærersveiseren

GRÜNDERHISTORIER

Gründerhistorier fra Sør-Varanger

Lærersveiseren

Bedrift:

Barents Metall og Sveis

Stiftet:

2016

Gründer:

Odd Markus Punsvik

Om

Barents Metall og Sveis er et enkelmansforetak som leverer «alt» innen bearbeiding på metall, samt glass, plast og tre. Gründer Odd Markus forteller at bedriften deler sitt tilbud opp i to kategorier: produktutvikling og serviceoppdrag. Samtidig som Odd Markus driver Barents Metall og Sveis jobber han også som lærer ved Kirkenes Ungdomsskole.

- Det er mange som ikke vet jeg har en bakgrunn innen sveis og platearbeid. Jeg trives som lærer, men arbeidet i bedriften gir rom for å bruke andre sider av mine kreative og skapende evner.

Oppstarten av bedriften gav også Odd Markus mulighet til å kombinere jobben som lærer og sveiser, ved å åpne dørene til verkstedet for elevene sine

- I samarbeid med Sør-Varanger Kommune har vi etablert KUPP (Kirkenes Ungdom Prosjekt og Produksjon), hvor elever ved Kirkenes Ungdomsskole utvikler produkter og tjenester for salg. Det er givende og spennende å kunne kombinere to yrker til noe som er med å løfte hverdagen til elevene våre.

Hva er fordelene med å starte opp i Sør-Varanger?

- Det er godt miljø mellom bedriftene og du må ikke kjempe deg plass mellom andre. Markedet er oversiktlig og man blir fort kjent og finner sin posisjon i markedet, sammenlignet med større byer hvor det flere som tilbyr like tjenester og konkurransen er hard og mer innbitt. Vi er jo også en grenseby. Dette gir sirkulasjoner og setter ting i bevegelse. Vi har stor aktivitet og bredde i det som skjer i Sør-Varanger.

 

Les mer om Odd Markus og hans bedrift Barents Metall og Sveis på barentsmetallogsveis.no.

Ønsker du å starte egen bedrift? Da kan du ta kontakt med oda@knh.no