– Teknologi på nordnorsk

GRÜNDERHISTORIER

Gründerhistorier fra Sør-Varanger

- Teknologi på nordnorsk

Bedrift:

Gamnes & Bror AS

Stiftet:

2017

Gründere:

Bård og Vegard Gamnes

Om

Brødrene Bård og Vegard Gamnes startet teknologi- og rådgivningsbedriften “Gamnes & Bror” i Kirkenes ved årsskiftet 2017/2018. Begge mener det er stort potensiale i Sør-Varanger (og Øst-Finnmark for øvrig) for deres forretningside: “teknologi på nordnorsk”.

Hva er fordelene med å starte opp i Sør-Varanger?

- Ting er generelt sett mer oversiktlig her i forhold til i større byer (begge har tidligere jobbet i Oslo og har erfaring fra internasjonale prosjekter). Her er det kortere vei til beslutningstakere og det er enklere å få en «plass ved bordet». Mye bygger her på tillit og relasjoner, og folk er villig til å gi også nyoppstartede selskap en sjanse. Dette gjør kanskje oppstarten smidigere, men stiller samtidig strengere krav til å levere fra første stund.

- I tillegg er dette et utrolig spennende område med store muligheter de neste årene! For eksempel ny jernbane, fiber-kabel til Asia, ny havn med større kapasitet, vekst i turisme, gjenåpning av gruvedrift, og mye mer. Det er generelt en følelse av at mye bobler under overflaten nå, og vi ønsker å bidra til reisen når den starter.

Les mer om Gamnes-brødrene sin bedrift på www.gamnes.no.

Ønsker du å starte egen bedrift? Da kan du ta kontakt med oda@knh.no