Etablererkurset har hatt sin første samling!

Kirkenes Næringshage startet denne uken opp etablererkurs for aspirerende gründere.

Etter nesten 20 år siden siste etablererskole ble arrangert i Sør-Varanger, startet Kirkenes Næringshage denne uken opp etablererkurs med en klasse på 12 deltakere. På kurset vil de, blant annet, få møte bedriftsrådgivere, etablerte gründere og offentlige instanser samtidig som de går gjennom den digitale plattformen til Gründerakademiet – et verktøy for innovasjon og etablering.

Nyutdannede Alexa-Kristin Camire er en av deltakerne på kurset, og hun mener tilbudet uten tvil vil hjelpe henne med å starte opp som selvstendig næringsdrivende naturguide.

– Planen var alltid å starte min egen bedrift etter endt utdannelse, så da jeg hørte at det skulle arrangeres etablererkurs tenkte jeg at slik opplæring må være midt i blinken for meg, forteller hun.

Camire og hennes meddeltakere har på forhånd fått tilgang til Gründerakademiets nettbaserte verktøy – noe hun er strålende fornøyd med.

– Det er vanskelig å vite på forhånd om et kurs vil være relevant for deg, derfor var det en stor lettelse når vi fikk tilgang til Gründerakademiet på nett. Det er et kjempeopplegg, sier hun.

Hva er det du liker med Gründerakademiet sitt verktøy?

– Når man skal starte opp kan alt virke veldig kaotisk – jeg har selv ofte følt meg som et stort spørsmålstegn. Gründerakademiet og etablererkurset gjør alt mer håndterbart og realistisk. Jeg forstår også nå hva etablerere snakker om, og de forstår meg, fordi Gründerakademiet har lært meg ord og uttrykk som brukes blant entreprenører.

Etablererkurset har til sammen fire samlinger ut over høsten, og foregår på kveldstid i lokalene til UiT Kirkenes.