FIRST LEGO LEAGUE – ØST FINNMARK

First Lego League er verdens største kunnskaps- og teknologikonkurranse for barn og unge i alderen 10-16 år. På verdensbasis deltar over 255 000 barn fra over 80 land. Hensikten med arrangementet er å øke interessen for teknologi og vitenskap, og stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere.

I Sør-Varanger har Kirkenes Næringshage og Tekna Finnmark arrangert lokal turnering siden 2012, og fra 2015 har også de øvrige skolene i Øst Finnmark fått delta. I november 2017 deltok 20 lag i den lokale turneringen, og vinneren fikk reise på den skandinaviske finalen.

First Lego League Øst Finnmark er finansiert av en rekke lokale sponsorer, og i år deltok over 35 frivillige under det lokale arrangementet på Kirkenes skole.

Prosjekteier: Kirkenes Næringshage

Prosjektleder: Kirkenes Næringshage v/ Dag Norum

Hoveddommer og ildsjel: Bernt Nilsen, Tekna Finnmark